Квантум Кальцій (Са)

Laravel
Квантум Кальцій (Са)

Рідке концентроване кальцієве добриво з високим вмістом біологічно активного кальцію, збагачене магнієм та іншими компонентами для кращої ефективності.

 

 

Квантум Кальцій (Са) PRO

 

 

Рідке концентроване кальцієве добриво, додатково містить магній та аміно-кислоти рослинного походження для покращення поглинання поживних речовин та підвищення стресостійкості. До складу не входить мінеральний азот, що виключає стимуляцію вторинного росту пагонів. 

 

 

Хімічний склад та властивості:

 

Квантум КАЛЬЦІЙ (Са) 

  • Азот (N) – 12,6 % (126 г/л)
  • Кальцій (CaО) – 20,9 % (209 г/л)
  • Магній (MgO) – 3 % (30 г/л)
  • B – 0,2% (2 г/л)
  • рН – 4,0-7,0
  • Густина – 1,40-1,50 кг/л

 

Квантум КАЛЬЦІЙ (Са) Pro

  • Кальцій (CaО) – 20,2 % (202 г/л)
  • Магній (MgO) – 2,5 % (25 г/л)
  • Амінокислоти – 5,0% (50 г/л)
  • рН – 6,0-7,8
  • Густина – 1,30-1,40 кг/л

 

 

 

Дія і вплив мікродобрива

 

Препарат містить кальцій у розчинній формі, не є фітотоксичним. Кальцій у препараті надзвичайно рухливий і швидко проникає в рослини та призначений для:

  • зміцнення структури клітинних стінок та мембран, покращення водоутримуючої здатності протоплазми;
  • підвищення лежкості та транспортабельності продукції;
  • стимуляція ферментативних і гормональних процесів, активація транспорту ауксинів з точок росту в корені, що покращує розвиток кореневої системи;
  • покращення транспорту цукрів та асимілятів;
  • стимуляція запилення, заплідненню та збереженню плодів;
  • підвищення стійкості до біотичних факторів (шкідників та інфекцій);
  • магній сприяє активації фотосинтезу, утворенню вуглеводнів та накопиченню аскорбінової кислоти, чим покращує якість плодів.

 

 

Технологія застосування

 

В умовах дефіциту кальцію (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів. Для досягнення кращих результатів рекомендуємо виконувати підживлення в комплексі з іншими препаратами згідно з технологічними схемами для відповідної культури. Див. відповідні рекомендовані схеми добрив «Квантум» під відповідні культури.

 

Обприскування

Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину:

  • для польових, овочевих культур – 200-400 л/га
  • для винограду та плодових культур – 500-1000 л/га.

 

Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.

 

Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.

 

Сумісність з іншими агрохімікатами

Можливе сумісне внесення разом із засобами захисту рослин та іншими добривами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Допускається незначне помутніння. Під час роботи з добривом Квантум-Кальцій у бакових сумішах слід приділяти особливу увагу якості води та технології приготування робочого розчину. Рекомендується використовувати Квантум-Кальцій окремо від інших агрохімікатів.

 

Рекомендовані норми витрати мікродобрива Квантум КАЛЬЦІЙ (Са) та Квантум КАЛЬЦІЙ (Са)Pro

 

Овочеві культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га
Томати, перець, баклажани Формування плодів (ВВСН 71-79) (повторні обробки через 7-10 днів) 2,0-5,0
Дозрівання плодів (ВВСН 81-89) (повторні обробки через 7-10 днів) 2,0-5,0
Огірок

Цвітіння, початок плодоношення (ВВСН 61-79)

(повторні обробки через 7-10 днів)

2,0-5,0
Плодоношення (ВВСН 81-89) (повторні обробки через 7-10 днів) 2,0-5,0
Капуста Формування качана (ВВСН 41-49) (повторні обробки через 7-10 днів) 2,0-5,0
Плодово-ягідні культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/100 л води
Зерняткові (яблуня, груша, айва) Ліщиновий горіх (ВВСН 71-72) 0,4 - 0,8

Ріст плодів – до збору врожаю (ВВСН 74-89)

(повторні обробки через 7-10 днів)

0,4 - 0,8
Виноград Ріст ягід (ВВСН 71-79) (повторні обробки через 7-10 днів) 0,4 - 0,8
Достигання ягід (ВВСН 81-89) (повторні обробки через 7-10 днів) 0,4 - 0,8
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) Ріст зав’язі (ВВСН 71-73) 0,4 - 0,8

Ріст плодів до плодоношення (ВВСН 75-89)

(повторні обробки через 7-10 днів)

0,4 - 0,8
Смородина, малина, аґрус Кінець цвітіння (ВВСН 65-69) 0,6 - 1,2
До збору врожаю (ВВСН 71-89) (повторні обробки через 7-10 днів) 0,6 - 1,2
Суниця

Кінець цвітіння – до збору врожаю (ВВСН 65-89)

(повторні обробки через 7-10 днів)

0,8 - 1,6

Горіх

 

Закладка та розвиток плоду (ВВСН 71-79)

(повторні обробки через 7-10 днів)

0,4 - 0,8

Розвиток та дозрівання плода (ВВСН 81-89)

(повторні обробки через 7-10 днів)

 

0,4 - 0,8